Turizam i ugostiteljstvo

Turizam i ugostiteljstvo

Okupani suncem i Dunavom, Erdutski vinogradi d.o.o., smješteni na krajnjem istoku Hrvatske, već dvije godine aktivno rade na razvitku turističkog duha ovog kraja.

Nadaleko poznata ljubav vina i turizma i ovdje je urodila plodom. U Erdutu, mjestu s više povijesti nego u mnogim velikim gradovima svijeta, okruženom prekrasnim krajolikom i tradicijom vinarije dugom 280 godina, svaki gost pronaći će nešto za sebe.

Riznica povijesti odvest će Vas u okružje nekoć srednjovjekovnog utvrđenog feudalnog grada, utemeljenog 1359. godine kao Erdod (šumski put), o čemu svjedoče ostaci sačuvane kule – Castellum Erdeed iz 15. stoljeća, ponosno uzdignute nad Dunavom.

Bogatu i zanimljivu prošlost, svojom arhitektonskom jedinstvenošću te izvorno sačuvanim dijelovima perivoja, svakako krasi još jedan zaštićeni spomenik kulture, dvorac Adamovich-Cseh, iz prve polovice 19. stoljeća djelom pretvoren u jedan od najljepših restorana ovog kraja.

U noviju povijest Erdut je upisan kao centar mira, u kojem je potpisan Erdutski sporazum 1995. godine, a kojim je dogovorena mirna reintegracija hrvatskog Podunavlja.

Svojim posjetiteljima nudimo i razgledavanje izvornog podruma iz 1730. godine te novog podruma i vinarije izgrađene 1985. godine kapaciteta od 6 milijuna litara vina, smještenog neposredno uz 470 hektara vinograda koji krije najveću bačvu u uporabi na svijetu, zapremine 75 000 litara, koja će svakog ljubitelja dobre vinske kapljice ostaviti bez daha. Upravo ovdje se za sve posjetitelje odvija i degustacija palete vrhunskih i kvalitetnih vina našeg vinogorja.


Sve one sportskog duha razveselit će šetnica kroz vinariju s pogledom na Dunav, a za one aktivnije tu su dvorana za stolni tenis, teniski te nogometni tereni.

Ovdje Vas čeka i velika novouređena dvorana za svatove i druge skupove za 200 osoba i dvorana za prezentacije, team-building i sl. za 100 osoba. Nudimo pravu domaću hranu, posebno u prirodi, piknik na travi, a sve uz mogućnost odmora u našim sobama za noćenje.

SPORT I REKREACIJA
Ako ste ljubitelj jogginga, naša šetnica predstavljat će Vam pravo uživanje. Posjedujemo 2 tenis terena, salu za stolni tenis, te malonogometni teren. Za ljubitelje biciklizma, preporučujemo biciklističke staze u okolici.

KULTURNA I PRIRODNA BAŠTINA
Za vrijeme boravka u Erdutu, svakako Vam preporučujemo da osim našeg  starog podruma iz 1730 godine, dvoraca Adamovich-Cseh, iz prve polovice 19. stoljeća, kule – Castellum Erdeed iz 15. stoljeća (zaštićeni spomenici nulte kategorije), svakako posjetite i rodnu kuću Milutina Milankovića u Dalj, Svetište Gospe od Utočišta u Aljamašu, te sve prirodne ljepote našeg kraja.


KULTURNA I ZABAVNA DOGAĐANJA
Za vrijeme boravka  u Erdutu, svakako Vam preporučujemo da posjetite i nekoliko od brojnih događanja kao što su: Sv. Vinko u Erdutskim vinogradima, Dani cvijeća, Sajam starih običaja i zanata, Dani trešanja, Aljamaška Gospa, Gužvarijada u Dalju.

SMJEŠTAJNE JEDINICE
10 – dvokrevetnih soba / francuski ležaj

UDALJENOSTI
•    Udaljenost od centra: 400 m
•    Najbliža bučna prometnica  1000 m
•    Pošta: 500 m
•    Liječnik: 400 m
•    Stomatolog: 340 m
•    Ljekarna: 10 km
•    Trgovina mješovitom robom: 400 m
•    Trgovački centar: 40 km
•    Benzinska postaja: 10 km
•    Željeznički kolodvor: 2 km
•    Zrakoplovna luka: 40 km
•    Stajalište mjesnog javnog prijevoza: 400 m