Vinarija Erdut

Erdutski vinogradi smješteni su na istočnim padinama Daljske planine uz rijeku Dunav, koja oplavljuje Erdut i čini ga poluotokom. Tvrtka Erdutski vinogradi posjeduje pod vinogradima 460,00 ha od čega je 350,00 ha zasađeno u periodu od 2003. do 2010. godine.

Pročitajte više

Vinogorje Erdut

 

Erdutski vinogradi smješteni su na istočnim padinama Daljske planine uz rijeku Dunav, koja oplavljuje Erdut i čini ga poluotokom.

Plantažni se vinograd pruža na plodnim lesnim nanosima u pravcu istok zapad na obroncima Erdutsko – Daljske planine, s najvišim kotama od 130 do 190 m, te se blago spušta prema jugu, a ta nadmorska visina je idealna za uzgoj vinove loze na tom pjeskovito-ilovastom tlu.

Tvrtka Erdutski vinogradi posjeduje pod vinogradima 460,00 ha od čega je 350,00 ha zasađeno u periodu od 2003. do 2010. godine.

Što se tiče sortimenta bijele sorte čine 80% vinogradarskih površina, a crne 20 % površina.

Najzastupljenija bijela sorta je graševina ( 290,00 ha ), zatim chardonnay, rajnski rizling, traminac mirisavi, pinot sivi, a crne sorte zweigelt, cabernet souvignon, pinot crni, merlot te frankovka.

Vina iz Erduta

Uz dobra vina iz Erduta, šetnjom kroz povijest upoznajte vinariju, vinograde i dobru kapljicu čuvanu u podrumima Erdutskih vinograda...

Dobrodošli u jedno od najkvalitetnijih vinogradarskih područja Hrvatske!

Erdutsko vinogorje proteže se duž desne obale Dunava, od Aljmaša preko Erduta do Dalja. Proteže se u pravcu istok-zapad...

View all

Turizam

  Okupani suncem i Dunavom, Erdutski vinogradi d.o.o., smješteni na krajnjem istoku Hrvatske, već dvije godine aktivno rade na razvitku turističkog duha ovog...

Ugostiteljstvo

  Svojim posjetiteljima nudimo i razgledavanje izvornog podruma iz 1730. godine te novog podruma i vinarije izgrađene 1985. godine kapaciteta od 6...

Vinogorje Erdut

  Erdutski vinogradi smješteni su na istočnim padinama Daljske planine uz rijeku Dunav, koja oplavljuje Erdut i čini ga poluotokom.