Vinarija Erdut

Erdutski vinogradi smješteni su na istočnim padinama Daljske planine uz rijeku Dunav, koja oplavljuje Erdut i čini ga poluotokom. Tvrtka Erdutski vinogradi posjeduje pod vinogradima 460,00 ha od čega je 350,00 ha zasađeno u periodu od 2003. do 2010. godine.

Pročitajte više

Turizam

 

Okupani suncem i Dunavom, Erdutski vinogradi d.o.o., smješteni na krajnjem istoku Hrvatske, već dvije godine aktivno rade na razvitku turističkog duha ovog kraja.

Nadaleko poznata ljubav vina i turizma i ovdje je urodila plodom. U Erdutu, mjestu s više povijesti nego u mnogim velikim gradovima svijeta, okruženom prekrasnim krajolikom i tradicijom vinarije dugom 280 godina, svaki gost pronaći će nešto za sebe.

Riznica povijesti odvest će Vas u okružje nekoć srednjovjekovnog utvrđenog feudalnog grada, utemeljenog 1359. godine kao Erdod (šumski put), o čemu svjedoče ostaci sačuvane kule – Castellum Erdeed iz 15. stoljeća, ponosno uzdignute nad Dunavom.

Bogatu i zanimljivu prošlost, svojom arhitektonskom jedinstvenošću te izvorno sačuvanim dijelovima perivoja, svakako krasi još jedan zaštićeni spomenik kulture, dvorac Adamovich-Cseh, iz prve polovice 19. stoljeća djelom pretvoren u jedan od najljepših restorana ovog kraja.

Vina iz Erduta

Uz dobra vina iz Erduta, šetnjom kroz povijest upoznajte vinariju, vinograde i dobru kapljicu čuvanu u podrumima Erdutskih vinograda...

Dobrodošli u jedno od najkvalitetnijih vinogradarskih područja Hrvatske!

Erdutsko vinogorje proteže se duž desne obale Dunava, od Aljmaša preko Erduta do Dalja. Proteže se u pravcu istok-zapad...

View all

Turizam

  Okupani suncem i Dunavom, Erdutski vinogradi d.o.o., smješteni na krajnjem istoku Hrvatske, već dvije godine aktivno rade na razvitku turističkog duha ovog...

Ugostiteljstvo

  Svojim posjetiteljima nudimo i razgledavanje izvornog podruma iz 1730. godine te novog podruma i vinarije izgrađene 1985. godine kapaciteta od 6...

Vinogorje Erdut

  Erdutski vinogradi smješteni su na istočnim padinama Daljske planine uz rijeku Dunav, koja oplavljuje Erdut i čini ga poluotokom.